Hangi markayı tercih ediyorsunuz?

İş'ten Güç'ten Blog'u hakkında ne düşünüyorsunuz?

13 Şubat 2010 Cumartesi

14 Şubat Haberleri (:

***Suudi Arabistan’da, yarınki Sevgililer Günü öncesinde geniş çaplı bir operasyon başlatan dini polis, kırmızı ürünler satan mağazalara baskınlar düzenleyerek bunları imha ediyor.

***Günün anlam ve önemine uygun zaafı gören İngiliz turizmciler, Antik Yunan ve Roma ritüellerinden ‘kuş falı’nı günümüze uyarladı.Bunun için kılavuz da hazırlayan turizmcilere göre, ‘ornitomansi’ adı verilen, kuşları gözlemleyip yorumlama sanatı sayesinde kadınlar nasıl birisiyle evleneceklerini bulabilecek. İşte birkaç kuş türü ve anlamı...

* Karatavuk: Eşinizin bir yardım kuruluşu ya da dini bir yapılanmayla ilgili bir işi olacak.

* Kumru: Mutlu ve aşk dolu bir evliliğiniz olacak.

* Serçe: ‘Damat’ toprakla ilgilenen biri olacak.

* Mavi kuş: Eşiniz diğer insanları güldüren biri olacak, belki bir komedyen.

* Ağaçkakan: Asla evlenemeyeceksiniz!

* Ördek: Sade ve istikrarlı bir evlilik olacak.

* Martı: Eşiniz, işi yüzünden çok seyahat edecek.

* Yırtıcı kuşlar: Eşiniz bir işadamı, politikacı ya da lider olacak.

***14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla yapılan uluslararası bir ankette, Türklerin yüzde 49'unun Sevgiler Günü'nü sevgilisi veya eşi yerine kedi veya köpek gibi baktığı evcil bir hayvanla geçirmeyi tercih ettikleri sonucu çıktı.

Ipsos Public Affairs ve Reuters'in 23 ülkede yaptırdığı ve ''Sevgililer Günü'nü sevgilinizle mi, yoksa evcil hayvanınızla mı geçirmek istersiniz?'' sorusunu yönelttiği anket sonucuna göre, evcil hayvanları tercih edenler arasında en yüksek oranın Türklerde olduğu görüldü.

Yöneltilen bu ilginç soruya verilen cevaplarda, Türklerin (yüzde 49) ardından en yüksek oranlar, Hintliler (yüzde 41), Japonlar (yüzde 30), Çinliler (yüzde 29) ve Amerikalılar (yüzde 27) olarak sıralandı.

Sevgililer Günü'nde eşleri yerine kedi veya köpeklerini tercih edenlerde en alt sırada yer alarak, 23 ülke arasında ''en romantik'' olarak nitelendirilebilecekler ise sadece yüzde 10'luk bir oranla Fransızlar ve onun ardından Meksikalılar (yüzde 11), Hollandalılar ve Macarlar (yüzde 12'şer) oldu.

Anket sonucunda, Sevgililer Günü'nü sevgilisi yerine evcil hayvanıyla birlikte geçirmeyi tercih edenlerin 23 ülkeye göre ortalaması yüzde 21 olarak verilirken, bu oranın 35 yaşın altında yüzde 25, 35-54 yaş arasında yüzde 18, 55 üstünde ise yüzde 14 olduğu belirtildi.

Ipsos Public Affairs'in İspanya müdürlüğü tarafından anket sonucuyla ilgili yapılan açıklamada, ''23 ülkedeki genel sonuca bakıldığında, Sevgililer Günü'nü eşleri veya evcil hayvanlarıyla geçirme tercihinin cinsiyete değil, daha çok yaşa bağlı olduğu ortaya çıkıyor. Ülkeler arasında fark olsa da gençlerin yaşlılara oranla daha az aşık oldukları da dikkati çekiyor'' denildi.

***Acıbadem Maslak Hastanesi Psikiyatri Kliniğinden Doç. Dr. Kültegin Ögel, aşk bağımlılığının tedavi edilmesi gereken bir durum olduğunu belirterek, ''Bağımlılıktan kurtulmak için kişinin ilişkiyi sonuna kadar yaşaması gerekiyor'' dedi.

Doç. Dr. Ögel, ''14 Şubat Sevgililer Günü''nün yaklaşması dolayısıyla yaptığı açıklamada, normal aşk ile aşk bağımlılığı arasında bulunan farka işaret ederek, aşk bağımlılığının, yaş, cinsiyet, statü farkı demeden hem erkekleri hem kadınları tutsak haline getirdiğini söyledi.

***Tayland'ın kuzeydoğusunda bulunan Roi Et kentinde çiftlerin Sevgililer Günü'nde boşanmalarına izin verilmiyor.

***Sevgililer Günü için üretilen güller, geçen yıllara göre daha iri ve daha güzel görünüme sahip... Bunun nedeni, gülün yetiştiği Yalova, Antalya, Adana, Mersin ve Karamürsel’deki seraların üretim kalitelerini her geçen gün artırmaları.

***14 Şubat'ta kuyumcuların işlem adedinde yüzde 330'luk, ciroda ise yüzde 169'luk artış oldu
***19. yüzyıldan kalma Tabarnackle Kilisesi'nde gerçekleştirilen partinin özellikle Hıristiyanların 'uğursuz' saydığı 13'ncü Cuma gününde düzenlendiği belirtildi. Partinin yapıldığı eski kilisenin girişi ve içine şans getirdiğine inandıkları için ölü sülün kuşları asan cemiyet üyeleri, içkilerin su gibi tüketildiği 'sevgilisizler gününde' 1940 ve 50'li yılların cenaze elbiseleri, karadul, korsan, esir kıyafetleri gibi içinde hüzün ve ayılığı barındıran kostümlerle giydi.

***İstanbul’daki İstinye Park Alışveriş Merkezi’nin bilboardlara asılan Sevgililer Günü ilanı ise bunlar arasında en dikkat çekici olanı. İstanbul’un neredeyse tümünde bilboardlara asılan ilanda şu ifadeler yer alıyor: “Sevgilim bir odun! Tersini kanıtla, Sevgililer Günü hediyeni İstinye Park’tan almayı unutma. Tek hücreliler bile ondan daha romantiktir”

Bu çarpıcı ilanın sevgililer arasında romantizm fırtınası mı estireceği yoksa 14 Şubat öncesi kavgalı ayrılıklara mı neden olacağı vatandaşlarda merak uyandırdı.

***
Doğtaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Doğan, uzun süren çalışmalar sonunda "exclusive yovely" adını verdikleri "aşk yatağı"nı üreterek piyasaya sürdüklerini söyledi. Doğan, "Türkiye'de ilk kez sadece Doğtaş Mobilya'da üretimi yapılan bu yatağımız özel tasarlanmış kırmızı örgü kumaşıyla alışılmış yataklardan farklı ve göz okşayıcı özelliğe sahip, bu yatağımızın büyük ilgi göreceğine inanıyoruz. Koku saçan smellwell özelliği ve kapsülleri sayesinde yatağımız güzel koku yayarak,
eşlere uzun süre ferahlık hissi veriyor.

***Bu Sevgililer Günü'nde roman kahramanı siz olacaksınız. Kanadalı Book By You firması, her yıl müşterilerinin roman kahramanı olduğu, 'Arzu Korsanları' ve 'Acil Servis Ateşi' gibi isimleri olan binlerce kitap sattıklarını söylüyor.

Müşteriler, kendileri ve sevgilileriyle ilgili, vücut tipinden evcil hayvan isimlerine uzanan 20-30 soruya cevap veriyor ve detaylar, şirketin daha önce hazırlanmış sekiz roman tipinden birine uygulanıyor. İsteyen, kitap kapağına fotoğrafını da koydurabiliyor.
***İnternet sitesi "msn", 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle tüm zamanların en romantik 20 filmini seçti. Listede klasiklerin yanı sıra, "Hayalet", "Ay Çarpması", "Bridget Jones'un Günlüğü" gibi günümüz sinemasından filmler de yer aldı. Klasik aşk filmleri, romantik komediler, dönem filmleri, değişik hikâyeleriyle listeye girmeye hak kazandı.


İşte en romantik 20 film:

Ay Çarpması (Moonstruck)
İlk Aşk, İlk Dans
Hayalet (Ghost)
Özel Bir Kadın (Pretty Woman)
Gregory's Girl
Sevginin Bağladıkları (Sleepless in Seattle)
Harry Sally ile Tanışınca (When Harry Met Sally)
Dört Nikâh, Bir Cenaze (Four Weddings and a Funeral)
Roma Tatili (Roman Holiday)
Tiffany'de Kahvaltı (Breakfast at Tiffany's)
Rüzgâr Gibi Geçti (Gone with the Wind)
Casablanca
Kısa Buluşma (Brief Encounter)
Bridget Jones'un Günlüğü (Bridget Jones's Diary)
Manzaralı Oda (A Room With A View)
Yarın Aslında Dündü (Groundhog Day)
Bulunduğumuz Yol (The Way We Were)
Unutulmayan Aşk (An Affair To Remember)
Aşk ve Yaşam ( Sense And Sensibility)
Subay ve Centilmen (An Officer and a Gentleman)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder